Ανθρώπινα : Πέθανε ο Χρήστος Κυριαζής (VIDEO)

Ο Χρήστος Κυριαζής πέθανε σε ηλικία 68 ετών στο σπίτι του, με την σύζυγό του Σοφία στο πλευρό του.

Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο της χώρας μας, καθώς έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα ο δημοφιλής τραγουδιστής, Χρήστος Κυριαζής, χάνοντας τη μάχη με τον καρκίνο.
Ο Χρήστος Κυριαζής πέθανε σε ηλικία 68 ετών στο σπίτι του, με την σύζυγό του Σοφία στο πλευρό του.
Ένα μίνι βιογραφικό
Ο Χρήστος Κυριαζής γεννήθηκε το 1953 στον Πειραιά και μεγάλωσε στα Καμίνια. Ο πατέρας του εργαζόταν ως επιπλοποιός και λόγω της οικογενειακής παράδοσης κι εκείνος έμαθε τη τέχνη. Ποτέ όμως δεν έκρυψε την αγάπη του για τη μουσική. Στην διάρκεια της ζωής του το όνομά του συνδέθηκε και με την κατασκευή επίπλων.
Σε ηλικία 12 ετών πήρε μία χειροποίητη κιθάρα κι άρχισε να προσπαθεί μέσα από αυτήν, να μάθει τις νότες. Πέντε χρόνια αργότερα, έπαιζε με ένα μικρό rock συγκρότημα σε καφετέριες και ζαχαροπλαστεία της εποχής.
Δημιουργός και μέλος του Συγκροτήματος «Πρόκες» (1972) και προηγουμένως, των Συγκροτημάτων «Mirabilis Zalapa» και «What a pity». Κατόπιν έφυγε για σπουδές στην Ιταλία. Όταν επέστρεψε, στράφηκε προς τη λαϊκή μουσική.
Ο δίσκος που φέρει τον τίτλο της μεγάλης επιτυχίας του «Μου θυμίζεις τη μάνα μου» (1992) έγινε «πλατινένιος», ξεπερνώντας τις 125.000 αντίτυπα.
Στο ενεργητικό του υπάρχει πλήθος επιτυχιών που τραγουδήθηκαν από χιλιάδες χείλη, όπως το «Έλα μωράκι μου», το «Επιμένω», το «Ημεροβίγλι», το «Τα τσιγάρα, τα ποτά και τα ξενύχτια» και πολλά άλλα τραγούδια.