Ανθρώπινα : Πέθανε ο δημοσιογράφος Αντώνης Πυλιαρός !

ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ : ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗΣ

Πέθανε σε ηλικία 75 ετών, ο άνθρωπος που «σφράγισε» με τη φωνή του τη μετάδοση των στρατιωτικών παρελάσεων.
Ο Αντώνης Πυλιαρός, ο δημοσιογράφος που είχε συνδέσει τη μετάδοση των στρατιωτικών παρελάσεων επί δεκαετίες, πέθανε το πρωί της Πέμπτης στο νοσοκομείο «Σωτηρία» μετά από σύντομη μάχη με τον καρκίνο.
Η κηδεία του Αντώνη Πυλιαρού θα γίνει στις 15:00 το μεσημέρι της Παρασκευής 27 Δεκεμβρίου, από τον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία στην Αγία Παρασκευή.

Ποιος ήταν ο Αντώνης Πυλιαρός

Γεννήθηκε στις 31 Μαΐου 1944 στη Χίο. Ξεκίνησε τα πρώτα του βήματα όντας μαθητής, με τις πρώτες δημοσιεύσεις στην εφημερίδα «Χιακός Λαός». Μπήκε στην ΑΣΟΕΕ, την οποία γρήγορα εγκατέλειψε γιατί είχε ήδη κολλήσει το μικρόφωνο του ραδιοφώνου.
Υπηρέτησε τα ερτζιανά για 42 χρόνια μέσα από το τότε ΕΙΡ (μετέπειτα ΕΙΡΤ και ακολούθως ΕΡΤ), με δελτία ειδήσεων, ζωντανές μεταδόσεις αγώνων ποδοσφαίρου και παρελάσεις, τις οποίες σφράγισε με τη φωνή του για 35 χρόνια.
Πέρασε, μεταξύ άλλων, από τον Sport fm, την ΕΡΑ ΣΠΟΡ, το Κανάλι 1 (Δημοτική Ραδιοφωνία Πειραιά), το τηλεοπτικό κανάλι Magic, τον ΣΚΑΪ, διδάσκοντας ταυτοχρόνως ραδιόφωνο στους σπουδαστές του «Κέντρου Αθλητικού Ρεπορτάζ». Σημείο αναφοράς της διαδρομής του η εκπομπή «Γράμμα από την πατρίδα», που μεταδιδόταν από τα ερτζιανά ελληνόφωνων σταθμών της Αμερικής για 10 ολόκληρα χρόνια.
Τον Οκτώβριο του 2016 βραβεύτηκε από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας με τον «Αστέρα Αξίας και Tιμής» για τα 35 χρόνια των ραδιοτηλεοπτικών μεταδόσεων των στρατιωτικών παρελάσεων.
Μεγάλη αγάπη της ζωής του οι ποδοσφαιρικές μεταδόσεις και μεγάλο πάθος του ο Ολυμπιακός.

 

Καλό ταξίδι δάσκαλε …!

Σ.Σ. Tον αείμνηστο Αντώνη Πυλιαρό ( τον δάσκαλο ) είχα την τιμή να τον γνωρίσω όταν μου ζήτησε να αναλάβω ανταποκριτής στον νομό Ημαθίας σε ένα αθλητικό περιοδικό που ήταν διευθυντής το ” STAR- FOOTBALL “

Δεν θα ξεχάσω ποτέ τις μεταδόσεις του στο ραδιόφωνο και ιδιαίτερα το μπαράζ στο βόλο που έκρινε το πρώτο επαγγελματικό πρωτάθλημα   μεταξύ ΑΡΗ και ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ 0 -2 το 1980 !  ( έχω ολόκληρο τον αγώνα κασέτα στο προσωπικό μου αρχείο  σε περιγραφή ΑΝΤΩΝΗ  ΠΥΛΙΑΡΟΥ !

Καλό ταξίδι δάσκαλε …!

ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗΣ

error: Content is protected !!