ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ : Πέθανε ο Σάββας Θεοδωρίδης

Ο θρύλος του ΟλυμπιακούΣάββας Θεοδωρίδης έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών. Είχε εισαχθεί στην εντατική τις τελευταίες ημέρες με σοβαρά προβλήματα υγείας και έχασε αυτή τη μεγάλη «μάχη».
Πέθανε ο Σάββας Θεοδωρίδης
Ο Σάββας Θεοδωρίδης ταλαιπωρήθηκε αρκετά εδώ κι αρκετούς μήνες από σοβαρό πρόβλημα υγείας, αλλά κατάφερε αρκετές φορές να βγει νικητής και να σταθεί όρθιος.
Ο επίτιμος πρόεδρος του Ολυμπιακού τις τελευταίες ημέρες νοσηλευόταν στην εντατική του νοσοκομείου «Σωτηρία» με την κατάσταση του να έχει επιδεινωθεί αρκετά.
Ο θρύλος του Ολυμπιακού δεν κατάφερε να βγει νικητής και από αυτή τη μάχη και σκόρπισε τη θλίψη στην Ελλάδα, αφού έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών.
Μέχρι και τη φετινή απονομή του πρωταθλήματος ο Σάββας Θεοδωρίδης στεκόταν όρθιος και ήταν δίπλα στην ομάδα που υπηρέτησε επί σειρά ετών ως ποδοσφαιριστής και παράγοντας.
Ο Σάββας Θεοδωρίδης γεννήθηκε στις 18 Φεβρουαρίου 1935 στους Αμπελόκηπους και άρχισε το ποδόσφαιρο σε νεαρή ηλικία από την Αθλητική Ένωση Αμπελοκήπων. Το 1953, σε ηλικία 18 ετών, πήρε μεταγραφή για τον Ολυμπιακό, στον οποίο αγωνίστηκε έως το 1962, όταν κι αποφάσισε να αποχωρήσει από τη δράση. Κατέκτησε πέντε σερί πρωταθλήματα (απ’ το 1955 έως το 1959) και ισάριθμα Κύπελλα, ενώ με τη φανέλα της Εθνικής αγωνίστηκε σε 12 αναμετρήσεις.
Μετά τη λήξη της καριέρας του, παρέμεινε κοντά στον Ολυμπιακό, ενώ την τελευταία εικοσαετία είχε διοικητικό ρόλο είτε ως αντιπρόεδρος είτε ως γενικός αρχηγός της ομάδας. Ήταν μία παρουσία στα αποδυτήρια των “ερυθρολεύκων” που εξέπεμπε σεβασμό και άπαντες στο στρατόπεδο της ομάδας τον εκτιμούσαν για όσα προσέφερε τόσο αγωνιστικά όσο και εξωαγωνιστικά στην ομάδα.
error: Content is protected !!