ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ : Εφυγε απο κορωνοϊό ο γνωστός ο λαϊκός συνθέτης και στιχουργός Τάκης Μουσαφίρης

Εφυγε από τη ζωή απο κορωνοϊό ο γνωστός ο λαϊκός συνθέτης και στιχουργός Τάκης Μουσαφίρης, ο συνθέτης των επιτυχιών, όπως τον ονόμαζαν. «Πάει και ο Τάκης μας» έγραψε σε ανάρτησή του ανακοινώνοντας την θλιβερή είδηση ο Πέτρος Βαγιόπουλος.
”Παει” κι ο Τακης μας! Ο κορωνο’ι’ος δεν αστειευεται ! (στη ΦΩΤΟ, στο studio, ο Μουσαφιρης με τον Γιωργο Μαργαριτη) Καλο ταξιδι, φιλε Τακη..
Posted by Petros Vagiopoulos on Thursday, March 11, 2021
Γεννημένος στα Ιωάννινα ο Τάκης Μουσαφίρης ασχολήθηκε με τη μουσική από μικρός ενώ άρχισε να δουλεύει στην Αθήνα σε ταβερνάκια και μπουάτ της Πλάκας. Τη δεκαετία του ’80 θα αναδειχθεί σε έναν από τους μεγαλύτερους και ίσως ο πολυτραγουδισμένος λαϊκός συνθέτης και στιχουργός.

«Άκουγα να παίζει πιάνο μια γειτόνισσα και προσπαθούσα να μάθω τους τόνους. Μετά προσπαθούσα να κουρδίσω την κιθάρα, ακούγοντας τα κουδούνια των προβάτων» είχε πει για το ξεκίνημά του ο Τάκης Μουσαφίρης.
Ο συνθέτης που έφτιαχνε καριερες
Δημιούργησε τεράστιες επιτυχίες που ερμήνευσαν μεγάλοι τραγουδιστές όπως ο Στράτος Διονυσίου, ο Δημήτρης Μητροπάνος, η Ρίτα Σακελλαρίου, ο Μιχάλης Μενιδιάτης, η Πίτσα Παπαδοπούλου και ο Τόλης Βοσκόπουλος. Μερικά από τα τραγούδια του «Ο ταξιτζής», «Εγώ ο ξένος», «Ένα λεπτό περιπτερά».
Μάλιστα η Πίτσα Παπαδοπούλου είχε δηλώσει παλαιότερα πως «Αν δεν ήταν ο Μουσαφίρης, εγώ θα ήμουν απλά μια τραγουδίστρια που ίσως να μη με ήξερε κανείς σήμερα».
Συνεργάστηκε με τραγουδιστές όπως ο Στράτος Διονυσίου, Δημήτρης Μητροπάνος, Ρίτα Σακελαρίου, Μιχάλης Μενιδιάτης, Γιώργος Μαργαρίτης, Κατερίνα Στανίση, Δούκισσα, Τόλης Βοσκόπουλος, Πίτσα Παπαδοπούλου κ.α.
Από τα πιο γνωστά τραγούδια που συνέθεσε είναι τα εξής: Κάνε κάτι να χάσω το τρένο, Πες μου που πουλάν καρδιές, Ένα τραγούδι πες μου ακόμα, Ο Ταξιτζής, Μυστικέ μου Έρωτα, Σ’ αγαπώ ακόμα, Άκου, Άτακα κι επι τόπου, Σε μια στοίβα καλαμιές, Εγώ ο ξένος, Ένα λεπτό περιπτερά, Χιονάνθρωπος, Άγνωστε φίλε, Αγαπάω δύσκολα, Έγω να δεις,Το σ’ αγαπώ δεν το λέω, Λέγε μου σ’ αγαπώ, Οι Ξενύχτες, Εμείς οι δύο,