ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ : Απεβίωσε ο ηθοποιός Brian Dennehy

Μια ακόμα απώλεια για το Hollywood καθώς ο ηθοποιός Brian Dennehy έφυγε από την ζωή σε ηλικία 81 ετών το βράδυ της Τετάρτης από φυσικά αίτια, μιας και δεν ήταν καλά στην υγεία του τα τελευταία χρόνια.
Η κόρη του Elizabeth ανέφερε στο twitter:“It is with heavy hearts we announce that our father, Brian passed away last night from natural causes, not Covid-related. Larger than life, generous to a fault, a proud and devoted father and grandfather, he will be missed by his wife Jennifer, family and many friends.”
Γεννήθηκε στις 9 Ιουλίου του 1938 στο Μπρίτζπορτ της πολιτείας Κονέκτικατ. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης. Την πρώτη του κινηματογραφική εμφάνιση είχε το 1977 στην ταινία «Looking for Mr. Goodbar». Το 1983 πρωταγωνίστησε στο θρίλερ «Έγκλημα στο Γκόρκυ Παρκ» του Μάικλ Άπτεντ δίπλα στους Γούλιαμ Χαρτ και Λι Μάρβιν. Στο θρίλερ «Θανατηφόρα Εφέ» (1986) είχε πρωταγωνιστικό ρόλο δίπλα στον Μπράιαν Μπράουν. Μια από τις γνωστότερες του εμφανίσεις είχε το 1987 στην καλλιτεχνική ταινία «Η Κοιλιά του Αρχιτέκτονα» του Πίτερ Γκρίναγουεϊ όπου υποδύθηκε τον βαριά άρρωστο μελλοθάνατο αρχιτέκτονα Κράκλαϊτ.
Το 2005 είχε εμφάνιση στο θεατρικό έργο «Ο θάνατος του εμποράκου» στο Lyric Theatre του Λονδίνου. Παντρεύτηκε το 1959 την Τζούντιθ Σεφ. Αφού πήρε διαζύγιο το 1974, παντρεύτηκε το 1988 την Τζένιφερ Άρνοτ. Είχε τρία παιδιά από τον πρώτο του γάμο. Η κόρη του Ελίζαμπεθ Ντένεχι είναι επίσης ηθοποιός.
Επιλεγμένη Φιλμογραφία
  • 1978: A Death in Canaan
  • 1979: 10
  • 1982: Ράμπο: Το Πρώτο Αίμα
  • 1983: Έγκλημα στο Γκόρκυ Παρκ
  • 1983: Never Cry Wolf
  • 1984: The River Rat
  • 1985: Σιλβεράντο
  • 1985: Κοκούν
  • 1986: Θανατηφόρα Εφφέ
  • 1986: Legal Eagles
  • 1987: Best Seller
  • 1987: Η Κοιλιά του Αρχιτέκτονα
  • 1988: Χωρίς Φραγμό
  • 1989: Αθώος μέχρις Αποδείξεως του Εναντίου
  • 1991: Θανατηφόρα Εφφέ ΙΙ
  • 1996: Ρωμαίος και Ιουλιέτα
  • 2005: Επίθεση στο Σταθμό 13
  • 2006: Το Καρφί
  • 2007: Ρατατούης
  • Πέθανε ο ηθοποιός Μπράιαν Ντένεχι, ο «αστυνομικός» που κυνηγούσε τον Ράμπο στο «Πρώτο Αίμα»