Ανακοινώθηκαν νέα μέτρα: Οι αλλαγές σε εστίαση, διασκέδαση και τηλεργασία / Από πότε ισχύουν

Στοχευμένα μέτρα ανακοίνωσε η κυβέρνηση  Στοχευμένα μέτρα ανακοίνωσε η κυβέρνηση   μετά την εισήγηση της Επιτροπής των Ειδικών   προκειμένου να αναχαιτιστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού και ιδίως της   προκειμένου να αναχαιτιστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού και ιδίως της   μετάλλαξης Όμικρον  , η οποία θα «καταστεί κυρίαρχη», όπως τόνισε και ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.  Τα μέτρα θα ισχύσουν από τις 3 Ιανουαρίου  .
 Οι χώροι διασκέδασης και η  Οι χώροι διασκέδασης και η   εστίαση   θα λειτουργούν  έως τις 12 τα μεσάνυχτα, μόνο για εμβολιασμένους  πελάτες και χωρίς την παρουσία όρθιων. Παράλληλα επιβάλλεται όριο 6 ατόμων ανά τραπέζι.
 Για τη  μουσική  , θα ληφθούν αποφάσεις αργότερα και ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας και την τήρηση των μέτρων. 
 Για τα  γήπεδα   αποφασίστηκε να λειτουργούν με πληρότητα στο 10% και με πλαφόν 1.000-2.000 θεατές.Όπως είπε ο υπουργός, αν το μέτρο δεν τηρηθεί οι αγώνες θα γίνονται κεκλεισμένων των θυρών.
 Για τους εργαζόμενους εστίασης και νοσοκομείων καθίσταται υποχρεωτική η χρήση διπλής μάσκας ή μάσκας υψηλής προστασίας ΚΝ95. Επιπλέον όσοι επισκέπτονται ασθενείς στα νοσοκομεία θα πρέπει να επιδεικνύουν αρνητικό PCR 48 ωρών.
 Όσον αφορά στον τομέα της εκπαίδευσης,  αναστέλλεται η διεξαγωγή σχολικών εκδρομών  . Περαιτέρω συζήτηση για τα σχολεία θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα.Σε  μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων  η επίσκεψη θα γίνεται μόνο με PCR test 48 ωρών, ενώ στα νοσηλευτικά ιδρύματα απαγορεύονται οι ιατρικοί επισκέπτες και εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στα επισκεπτήρια.
 Η  Η   τηλεργασία  επεκτείνεται στο 50% σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Θα ισχύσει και το κυλιόμενο ωράριο. 
 «Η πανδημία και η μετάλλαξη Όμικρον βρίσκεται σε ισχυρό βαθμό στην ελληνική επικράτεια και ιδιαίτερα στην Αττική. Αυτή η άνοδος μας προβλημάτισε ιδιαίτερα αλλά σε συνδυασμό με τις εισαγωγές στα νοσοκομεία, που δεν δείχνουν πίεση στο ΕΣΥ, αποφασίσαμε τα νέα μέτρα να ισχύσουν από τις 3/1/2022»τόνισε ο Θάνος Πλεύρηςκαι πρόσθεσε:
 «Κάνω έκκληση στους πολίτες και κυρίως στα νέα παιδιά, να αποφύγουν να έχουν επαφές με τους γονείς τους, τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους. Σε περίπτωση που μείνει η νόσηση σε αυτές τις ηλικίες, θεωρούμε ότι θα προστατέψουμε τους μεγαλύτερους και δεν θα αυξηθεί η πίεση στο  ΕΣΥ  ».

 naftemporiki.gr