Αλβανία : Φονικός … σεισμός 6,4 Ρίχτερ !

Ισχυρότατος σεισμός μεγέθους 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, έπληξε τα ξημερώματα την Αλβανία. Ο σεισμός έγινε αισθητός σε πολλές περιοχές της βόρειας Ελλάδας.Από τις πρώτες εικόνες από τα αλβανικά τηλεοπτικά δίκτυα ο σεισμός φαίνεται να έχει προκαλέσει αρκετές υλικές ζημιές, ενώ ένα κτίριο κατέρρευσε. Υπάρχουν μάλιστα και πληροφορίες για εγκλωβισμένους.

Κτίριο κατέρρευσε στην Αλβανία

Ο σεισμός είχε επίκεντρο 7 χιλιόμετρα βορειοανατολικά από το Δυρράχιο, η οποία βρίσκεται περίπου 30 χιλιόμετρα δυτικά από τα Τίρανα. Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 04:54 και είχε εστιακό βάθος στα 10 χιλιόμετρα. Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό-Μεσογειακό Ινστιτούτο, η δόνηση ήταν μεγέθους 6,4 Ρίχτερ, με άλλες πηγές να κάνουν λόγο για 6,3 Ρίχτερ, ενώ αρχικά είχε μετρηθεί 6,6 Ρίχτερ.Κτίριο κατέρρευσε από την ένταση του σεισμού στην Αλβανία / Φωτογραφία: twitter
Σεισμός στην Αλβανία: Σοβαρές ζημιές σε σπίτια, κτίριο κατέρρευσε
Ο σεισμός έγινε αισθητός σε πολλές άλλες περιοχές της χώρας, με τους κατοίκους, να έχουν βγει στους δρόμους.

Σύμφωνα με τις πρώτες εικόνες από το Δυρράχιο, αρκετά σπίτια έχουν υποστεί ζημιές, με τον κόσμο να είναι στους δρόμους ανάστατος. Οπως φαίνεται στο παρακάτω βίντεο, κτίριο έχει καταρρεύσει από την ισχυρή σεισμική δόνηση.
Αλβανία: Ισχυροί μετασεισμοί, αισθητός ο σεισμός στη Β. Ελλάδα
Μία ώρα πριν τον κύριο σεισμό, στις 3:47, σημειώθηκε μία πρώτη ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, η οποία αναστάτωσε τους κατοίκους και αρκετοί βγήκαν στους δρόμους. Μετά τα 6,4 Ρίχτερ ακολούθησαν μετασεισμοί, οι οποίοι είχαν μέγεθος 5,1 και 5,3 Ρίχτερ οι μεγαλύτεροι, ενώ έχουν καταγραφεί μετασεισμοί άνω των 4 Ρίχτερ. Δρόμοι άνοιξαν από τον σεισμό τη νύχτα

Φωτογραφία: twitter, Igli Lime
Μετά τον κύριο σεισμό, που έγινε αισθητός και στην Βόρεια Ελλάδα.
Σύμφωνα με τον Ευθύμιο Λέκκα, σε μια πρώτη αυτοψία στην Κέρκυρα κυρίως που βρίσκεται κοντά, δεν έχουν προκληθεί ζημιές στο ελληνικό έδαφος. Σύμφωνα με την Daily Mail, ο σεισμός έγινε αισθητός και σε Κόσοβο και Μαυροβούνιο, αλλά και τη Βόρεια Μακεδονία, ενώ επικαλείται μάρτυρες που έλεγαν πως ο κόσμος έτρεχε πανικόβλητος στους δρόμους.

 

Ισχυρός σεισμός ταρακούνησε την Αλβανία

Καταστροφές και δεκάδες τραυματίες από το σεισμό στην Αλβανία