ΑΔΕΝΔΡΟ : Σε κατάληψη έχουν προχωρήσει οι μαθητές και οι μαθήτριες του 2ου Γενικού Λυκείου Χαλκηδόνας που βρίσκεται στο Άδενδρο Θεσσαλονίκης,

Σε κατάληψη έχουν προχωρήσει οι μαθητές και οι μαθήτριες του 2ου Γενικού Λυκείου Χαλκηδόνας που βρίσκεται στο Άδενδρο Θεσσαλονίκης, διαμαρτυρόμενοι για το γεγονός ότι το Υπ. Παιδείας δεν ενέκρινε τη λειτουργία του ολιγομελούς τμήματος υγείας.


Αυτό σημαίνει ότι τα τρία παιδιά αυτού του τμήματος για να μπορέσουν να συνεχίσουν τις σπουδές τους και να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές πρέπει να φύγουν από το σχολείο και να πάνε σε άλλο Λύκειο.

Όπως τονίζουν, η μετακίνηση είναι ιδιαίτερα δύσκολη διότι δεν υπάρχει συγκοινωνία, αλλά το κυριότερο είναι η αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος σε μια τόσο κρίσιμη και αποφασιστική χρονιά για το μέλλον τους.

Στα δίκαια αιτήματά τους συμπαραστάτες έχουμε γονείς και καθηγητές.

«Το Υπουργείο για να εξοικονομήσει χρήματα αδιαφορεί για το μέλλον της νέας γενιάς, τη στιγμή που ακούμε να δηλώνει ότι η λειτουργία των σχολείων είναι άψογη και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα» τονίζουν οι μαθητές και οι μαθήτριες του 2ου ΓΕΛ Αδένδρου και απαιτούν να δοθεί άμεσα λύση.

«Θέλουμε πίσω τους συμμαθητές μας, θέλουμε να λειτουργήσει το τμήμα. Το δικαίωμα στη μόρφωση είναι ανθρώπινο δικαίωμα και υποχρέωση κάθε κράτους που θέλει να λέγεται δημοκρατικ