Αδέσποτα : Λήγουν οι προθεσμίες για τη δημιουργία διαδημοτικού φορέα για τα αδέσποτα …

Σε αγώνα δρόμου έχουν επιδοθεί οι δήμοι Ωραιοκάστρου και Χαλκηδόνας, προκειμένου να προλάβουν τις προθεσμίες για τη δημιουργία νέου διαδημοτικού φορέα για τα αδέσποτα.

Μετά το «ναυάγιο» της «Αλκυονίδας», που σηματοδοτήθηκε από την αποχώρηση του δήμου Δέλτα από την τριμερή συμφωνία για τη δημιουργία Διαδημοτικού Συνδέσμου ΟΤΑ Δυτικής Θεσσαλονίκης για τη Μέριμνα των Αδέσποτων Ζώων, οι δύο δήμοι της δυτικής Θεσσαλονίκης αποφάσισαν να προχωρήσουν από κοινού στη συγκρότηση νέου φορέα.
Ήδη, οι δύο δήμαρχοι έχουν αποφασίσει να υπογράψουν άμεσα διαδημοτική σύμβαση συνεργασίας, καθώς η προθεσμία υποβολής του φακέλου, ώστε το έργο να χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα Φιλόδημος, εκπνέει στο τέλος Φεβρουαρίου.
Η σύναψη της συμφωνίας αναμένεται να εγκριθεί την ερχόμενη Πέμπτη από το δημοτικό συμβούλιο Ωραιοκάστρου και στην ερχόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Χαλκηδόνας, προκειμένου να κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες υποβολής του φακέλου προς έγκριση.

Αισιοδοξούν ότι θα προλάβουν

Την εκτίμηση ότι θα προλάβουν τις ασφυκτικές προθεσμίες εξέφρασε στο GRTimes.gr ο δήμαρχος Χαλκηδόνας . Η αισιοδοξία βασίζεται κυρίως στο γεγονός ότι έχει ήδη εξευρεθεί ο χώρος για τη δημιουργία καταφυγίου και αποτεφρωτηρίου σε δημοτικό αγροτεμάχιο στη θέση Κανόνι, στον Πεντάλοφο της δημοτικής κοινότητας Καλλιθέας, ενώ έχει ολοκληρωθεί η έρευνα για την καταλληλότητά του.
«Προχωρούμε με το δήμο Ωραιοκάστρου στην κατάθεση διαδημοτικής πρότασης, στη λογική που είχαμε ξεκινήσει ως σύνδεσμος, απλώς με άλλη μορφή. Πιστεύω ότι θα προλάβουμε, διότι όποια διαδικασία χρειαζόταν την είχαμε προετοιμάσει. Δεν περιμέναμε να γίνει ο σύνδεσμος και το νέο δσ για να ξεκινήσουμε. Είχαμε αρχίσει νωρίτερα τη διαδικασία προετοιμασίας του φακέλου. Πλέον, είμαστε σχεδόν έτοιμοι και θα το προχωρήσουμε», ανέφερε ο δήμαρχος, ο οποίος επίσης επισήμανε ότι κατά πάσα πιθανότητα θα δοθεί νέα παράταση για την υποβολή προτάσεων στο πρόγραμμα Φιλόδημος.
Το ίδιο ανέφερε στο GRTimes.gr και ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου. «Είναι δεδομένο ότι θα προλάβουμε. Ο φάκελος είναι σχεδόν έτοιμος και θα είμαστε σε θέση να τον καταθέσουμε μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας», τόνισε.

Μόνος προχωρά ο δήμος Δέλτα

Στη δημιουργία δικού του δημοτικού κυνοκομείου προχωρά ο δήμος Δέλτα, προκειμένου να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των αδέσποτων σκύλων, που πλέον σχηματίζουν αγέλες στην περιοχή.
Μιλώντας  ο δήμαρχος , ανέφερε ότι κατά την προσωπική του εκτίμηση η «Αλκυονίδα» δε θα μπορούσε να παραγάγει έργο, οπότε ο δήμος επέλεξε να ανταποκριθεί μόνος του στην πρόκληση για τη διαχείριση του θέματος.
«Ήδη έχουμε συμβάσεις με κτηνιάτρους και με περισυλλογέα και θα προχωρήσουμε στη δημιουργία δημοτικού κτηνιατρείου», ανέφερε και πρόσθεσε: «Σύντομα θα ολοκληρωθεί η οικονομοτεχνική μελέτη, ώστε να έχουμε μια οργανωμένη δημοτική δομή και να παρέχουμε τις απαραίτητες υπηρεσίες για τη φροντίδα των αδέσποτων σκυλιών και να ανακουφίσουμε τον τόπο από αυτό το πρόβλημα».