Αγροτικό ΒΗΜΑ : Συλλήψεις για διακίνηση φυτοφαρμάκων

Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν χθες για παράνομη διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων φυτοφαρμάκων από την υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος.

Κύκλωμα με τέσσερις Έλληνες που διακινούσε παράνομα φυτοφάρμακα εξαρθρώθηκε χθες σε περιοχή της Βορείου Ελλάδος.
Συγκεκριμένα, εντοπίστηκε φορτηγό δημοσίας χρήσεως, το οποίο στάθμευε σε πάρκινγκ επί της εθνικής οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης και παρέδιδε σε συνεργούς τα παράνομα φυτοφάρμακα.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το όχημα ακινητοποιήθηκε και, κατά την έρευνα που ακολούθησε, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν 1.041,5 κιλά και 143 λίτρα παράνομων γεωργικών φαρμάκων, χρηματικό ποσό ύψους 19.840 ευρώ, φορτηγό δημοσίας χρήσεως με το ρυμουλκούμενο του, δύο αυτοκίνητα και πλήθος χειρόγραφων σημειώσεων.
Όπως προέκυψε από την έρευνα, το κύκλωμα προμηθευόταν τα φυτοφάρμακα από την Τουρκία και τη Βουλγαρία και στη συνέχεια τα προωθούσε σε αγρότες στη χώρα μας.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για τη διάθεση γεωργικών φαρμάκων στην αγορά, ορθολογική χρήση αυτών και συναφείς διατάξεις.
Επιπλέον, σε βάρος ενός εκ των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία και για παράβαση σχετικά με την προστασία των ζώων καθώς βρέθηκαν και κατασχέθηκαν οκτώ σκύλοι, που διακινούνταν στο πλαίσιο αγοραπωλησίας χωρίς σχετικές άδειες, δηλώσεις και παραστατικά που προβλέπονται από το νόμο.
Οι συλληφθέντες με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.