Αγροτικό ΒΗΜΑ : Ζήτησε την παραίτηση του προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ ο Αυγενάκης – Αρνείται ο Σημανδράκος

Την πρόθεσή του να στείλει το φάκελο με τις υποθέσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ σχετικά με τις επιδοτήσεις των αγροτών, στη Δικαιοσύνη προκειμένου να προχωρήσει η έρευνα της υπόθεσης, αποκάλυψε στη Βουλή ο Λευτέρης Αυγενάκης.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους στους διαδρόμους του κοινοβουλίου, λίγη ώρα μετά τη συζήτηση σχετικής επίκαιρης ερώτησης, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, εξήγησε πως η άρνηση του προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ να παραιτηθεί δημιουργεί νέα δεδομένα, καθώς όπως είπε από τους χειρισμούς που έγιναν κινδυνεύει η εθνική πιστοποίηση των αγροτικών επιδοτήσεων.
«Δεδομένων των λαθών τα οποία έγιναν, που είναι αδικαιολόγητα, ζήτησα την παραίτηση της διοίκησης του ΟΠΕΚΕΠΕ, σήμερα το μεσημέρι», τόνισε νωρίτερα στην Ολομέλεια της Βουλής ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης.
Ο κ. Αυγενάκης αναφέρθηκε στα μέτρα για τη στήριξη των αγροτών και των κτηνοτρόφων στη Θεσσαλία, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου. Κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του αναφέρθηκε και στην απόφασή του να ζητήσει την παραίτηση του ΔΣ του ΟΠΕΚΕΠΕ.
O βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Κόκκαλης είχε προηγουμένως ζητήσει από την κυβέρνηση να δώσει το ακριβές χρονοδιάγραμμα των αποζημιώσεων στους κτηνοτρόφους της Θεσσαλίας. Κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του, ο βουλευτής κάλεσε τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να δηλώσει εάν έχουν βάση τα δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία ζήτησε την παραίτηση της διοίκησης του ΟΠΕΚΕΠΕ, μετά την ανακοίνωση από τον οργανισμό ότι καταβλήθηκε η προκαταβολή της βασικής ενίσχυσης στο 70% και ότι η πληρωμή έγινε με το gov.gr, κατόπιν των διασταυρωτικών ελέγχων.