ΑΓΡΟΤΙΚΟvima : Αυξάνονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις / Πληθαίνουν τα μπλόκα

Στους δρόμους,  οι αγρότες σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη και Λάρισα, όπως είχαν αποφασίσει την προηγούμενη εβδομάδα σε γενικές συνελεύσεις που πραγματοποίησαν.
Η μαζική συγκέντρωση των αγροτών, με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα, αναμένεται να γίνει το μεσημέρι στα Βασιλικά, έξω από τη Θεσσαλονίκη. Ο κ. Κοσμάς Στεφανίδης από τον Αγροτοκτηνοτροφικό Σύλλογο Ανατολικής Θεσσαλονίκης, δήλωσε ότι από την πλευρά τους θεωρούν, εκ των ων ουκ άνευ, «γενναία επιδότηση ζωοτροφών, κατάργηση του ΦΠΑ σε μέσα – εφόδια και σε βασικά είδη για την ικανοποίηση των αναγκών της λαϊκής οικογένειας, μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος, και πλαφόν 0,07 ευρώ ανά κιλοβατώρα, αφορολόγητο πετρέλαιο στη μάνικα για όλους τους αγρότες και κτηνοτρόφους, διασφάλιση των αγροτοκτηνοτρόφων από τα φέσια των εμπόρων, μέτρα για την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος για όσα προϊόντα πουλήθηκαν κάτω του κόστους, ή υπήρχαν δυσκολίες στη διάθεση τους». Προσθέτει ότι, ως τώρα, δεν είχαν ανταπόκριση από το αρμόδιο υπουργείο.
Εκτός από τα Βασιλικά, οι αγρότες της Ημαθίας, με τη συμμετοχή αγροτών από Πέλλα και Φλώτινα, έχουν δώσει, για σήμερα το μεσημέρι, ραντεβού στον κόμβο της Κουλούρας. Την απόφαση πήρε η γενική συνέλευση που κάλεσε την περασμένη Τρίτη ο Αγροτικός Σύλλογος Γεωργών Βέροιας στο Μακροχώρι Ημαθίας.