Άρθρο- παρέμβαση: ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

ΤΟΥ: Χρήστου Θεοδοσιάδη ( δημοσιογράφος)

“Αυτή η απαίσια εξάρτηση που κατευθύνει αδύναμους οικονομικά ανθρώπους στην λήψη επώδυνων για τους εαυτούς τους αποφάσεων, πόσο καταδικαστέα μπορεί να είναι;
Και αυτοί που έχουν την δυνατότητα και την χρησιμοποιούν, πόσο ήσυχοι μπορεί να νοιώθουν άραγε με την συνείδηση τους;”. Αυτά έγραφε πριν λίγο καιρό  Πρόεδρος  Δημοτικού συμβουλίου απο δήμο της Κεντρικής Ελλάδας  και συμφωνώ μέχρι κεραίας.
Βέβαια από τα σχόλια κάτω από την ανάρτηση αυτή γίνεται φανερό ότι αναφερόνταν σε συγκεκριμένη περίπτωση…
Δεν ήταν όμως η μοναδική.
Είναι γνωστό σε όλους ότι έχουμε πολλές περιπτώσεις εργαζομένων στον Δήμο και οργανισμούς του που οι ίδιοι ή άμεσοι συγγενείς τους πλαισιώνουν το ψηφοδέλτιο του νυν δημάρχου, είναι αστείο να ισχυριστεί κάποιος ότι το αποφάσισε ανηπερέαστος. Έμπειρος περί τα δημοτικά συνδημότης επιμένει ότι ποτέ στο παρελθόν δεν έχει παρατηρηθεί ανάλογο φαινόμενο.
Ο υπογρφων την στήλη  χαιρεται  γιατί το ψηφοδέλτιό που υποστηρίζη σε αυτές της δημοτικές εκλογές (Πρώτα ο Πολίτης)  πλαισιώθηκε από ανθρώπους που δεν έχουν καμιά εξάρτηση. Δεν πλαισιώθηκε από ανθρώπους φυτεμένους από κόμματα ή βουλευτικά γραφεία ,αριβίστες που θέλουν να εξαργυρώσουν την συμμετοχή τους με θέσεις και αξιώματα.
Πλασιώθηκε από ανθρώπους με διαφορετικές πολιτικές καταβολές και προσλαμβάνουσες που τους ενώνει η κοινή αγωνία για ανάταξη του τόπου.
Δεν γνωρίζω που θα μας βγάλει ο δρόμος. Είμαι όμως περήφανος για την ποιότητα των ανθρώπον που συντάχθηκαν στην προσπάθεια αυτή και απογοητευμένος γιατί τόσοι πολλοί συμπολίτες με ιδιαίτερες ικανότητες μέχρι σήμερα δεν έχουν αξιοποιηθεί. Μακάρι οι πολίτες αυτή την φορά να μην κάνουν τις επιλογές τους με κριτήριο την συγγένεια,την φιλία,την δημοφιλία,την κοινωνική και οικονομική θέση των υποψηφίων.
Η κριτική εκ των υστέρων ανώφελη…
Υ.Γ. Αξιόλογοι και ανιδιοτελείς υποψήφιοι υπάρχουν σε όλους τους συνδυασμούς. Υπάρχουν και αυτοί που βλέπουν την ενασχόληση με τα κοινά ως λύση του βιοπορισμού τους.
Στο χέρι των δημοτών να κάνουν την σωστή επιλογή…